Over VijverplantenLand

Ons bedrijf is voort gekomen uit het eerste bedrijf van Ada Hofman op de Gortelseweg in Vaassen. Het heette toen Vijverplantencentrum Midden-Veluwe. In 1986 ging Ada zich meer toeleggen op het schrijven van boeken en het hebben van een informatietuin. Ada heeft het bedrijf in Vaassen toen verkocht aan Harmke Van der Meer. Zij heeft het gebracht tot een kwekerij die tot over de Nederlandse grens bekend was door het goede advies over het biologisch evenwicht in de vijver en de kwaliteit van de planten.

In 1997 is de verkoop en de kwekerij gesplitst en heeft Angelique van der Meer de kwekerij overgenomen. Zij heeft zich toegelegd op het kweken van vijverplanten in manden voor de vakhandel. En verkoopt aan hoveniers en tuinarchitecten door heel Nederland.

Alle planten van VijverplantenLand worden gekweekt in buitenvijver, zodat de planten nauwelijks een overgang meemaken als ze in een andere vijver worden geplaatst. Uitval wordt hierdoor tot een minimum beperkt . In 1998 is het bedrijf door Janine ten Horn van Elle Tuinen gekwalificeerd als kwaliteitskwekerij.